Tilfeldigheter, min fremtids redning?

I dag jobbet jeg noen timer på skolen, deretter bestemte jeg meg for å ta meg en tur til det lille, koselige sentrumet som ligger like ved der jeg bor med Gard (en usedvanlig hyggelig og morsom kompis). Vi tok oss en tur på en kafé hvor Leo jobber ( også en usedvanlig hyggelig og morsom kompis), og ta en matbit og en kaffe. Gard endte med å sluke kafeens nyhet "Mozarellasanwich", som han forøvrig mente ikke smakte noe særlig. Han ble litt rar i magen av den, som han sa. Han forsvant litt senere for å dra på restauranten som vi begge jobber på, selv hadde jeg hele 1 1/2 før jeg skulle ned å jobbe samme sted.

Da han dro ble jeg sittende i ro og fred å drikke min chai latte, lese diverse magasiner med behagelige Norah Jones summende i bakgrunnen. Det er noe med det der å sitte alene på kafé, man får en svært behagelig ro over seg. Etter å ha sittet i en time og lest om bl.a. at rockeverdenens barn er blitt de nye supermodellene (noe jeg kan si meg enig i) og sveriges mest kjente designer (som var så uviktig for meg at jeg ikke lenger husker navnet), bestemte jeg meg for å tusle tilbake til bilen. Kanskje gå innom noen butikker for å titte litt på alt jeg ikke har råd til for øyeblikket, og kanskje for alltid. 

Jeg tok en liten omvei og gikk forbi et skilt med en stor sol og teksten "arbeid skal innbære arbeidsglede - kom innom for en uforpliktende prat om karriereveiledning". PLING! Dette har jeg da tenkt på lenge jeg skulle gjøre, men har bare ikke tatt meg tiden. Jeg så litt på skiltet, gikk forsiktig videre og tok meg en siste kikk over skulderen for å se på skiltet. Akkurat i det øyeblikket gikk også dørene opp inn til kontoret til dette byrået. "Dette er vel ikke annet enn et tegn", tenkte jeg og gikk inn. (Grunnen til at dørene gikk opp var forøvrig at noen gikk ut, men det er ikke med i min skjebneberegning). Jeg ble tatt imot med åpne armer, de kunne like gjerne sagt "Hei Martine, vi har ventet på deg". Jeg fortalte kort om hva jeg har drevet med, driver med om dagen og at jeg foreløpig ikke driver med noe i fremtiden min. Damen var svært behjelpelig, og jeg skal i et nytt møte med de allerede på mandag! 

Vi får se hvordan dette går, jeg skal ta en interesse- og egenskapstest, kanskje jeg til og med legger ut resultatene på bloggen. Jeg velger iallefall å vurdere tilfeldigheten ved at noen gikk ut av denne døren akkurat i det øyeblikket jeg var nære ved å gå, som min fremtids redning. Foreløpig iallefall.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

19, Asker

Er en jente som stort sett er blid og glad, elsker gode stemninger og situasjoner, interessert i mennesker både her og der :)

Kategorier

Arkiv

hits